dumnezeu nu exista

Posted: 31 martie 2010 in dumnezeu nu exista
Etichete:,

Si nu spun asta doar sa ii atac pe cei care petrec mai mult timp in genunchi decat centuristele , sau care pupa precum oile aceleasi tablou cu infatiseara trupesca a unui lucru care nu este pamantesc!

Dupa capul meu dumnezeu are 2 actiunii importante in legtura cu raul din lume ;

-sa vrea sa il opreasca
-sa poata sa il opreasca

Tre` sa fi retard sa negi existenta raului in lume si chiar putem spune ca am ajuns la nijte cote ale raului nebanuite , dat fiind faptul ca oameni se urasc intre ei doar pt ca vorbesc alta limba ,au alta culoare , stau in alta comuna ,sunt vecini ,se inghesuie in tramvai , au geaca verde etc.

Asadar , bunul dumnezeu nu vrea sa opreasca raul sau atotputernicul dumnezeu nu poate opri raul ! ma las-o in pula mea de treaba .. hai mai citim odata : bunul dumnezeu nu vrea sa opreasca raul sau atotputernicul dumnezeu nu poate opri rau ! aham acum m-am prins : din moment ce exista rau (am lamurit asta) dumnezeu ori nu vrea ori nu poate ,ori amandoua !

doamne ajuta …..

Comentarii
  1. timaru spune:

    Frate dumnezeu poate dar inca nu are destiu bani sa vrea. 🙂

  2. FRACTU spune:

    ADU O BERE(A SE CITI LADA DE BERE)
    asculta „dumnezeu nu apare la stiri”
    si totusi: cine e dumnezeu asta?

    • stiu mel d-zeu nu apare la stiri . e doar impresionanta …doar un pacatos ar face bani din muzica cantandu-l pe dumnezeu … cum ziceam nu contrazic ca exista ceva mai presus decat noi dar hai sa nu ne grabim sa definim cand nu stim nimic .
      raspunsul la intebarea „si totusi: cine e dumnezeu asta?” e unul simplu , am intarziat raspunsul pentru ca am perceput-o ca o intrebare reorica , pentru a primi informatii despre un lucru gen cine e , unde e ,cum e etc. acel ceva trebuie sa indeplineasca o conditie generala : „sa fie” si dumnezu nu indeplineste aceasta conditie

  3. Jon spune:

    Bunul Dumnezeu ne lasă pe noi să oprim răul. Dacă vrem 🙂

    • A spune ca bunul dumnezeu ne lasa pe noi e ca si cum ai zice despre tine ca esti un om bun si nu il opresti pe x sa il bata pe y , desi tu esti clar impotriva acestor lucruri . Evident nu il vei opri pe x pentru ca ori nu poti si sti ca iti va rupe muia daca te bagi in treaba lui , ori pt ca nu ai chef sa te bagi !

  4. soosh spune:

    Si totusi…pun pariu ca ai fost sa iei lumina! :))

    • Da , Simo am fost ! dar nu are nici o legatura cu cu paradoxul despre care vorbeam ! Sincer in ultimi 10 ani am fost de 9 ori ! Dar nu te gandi la evlavie ca doar de cateva ori am impresia ca ai fost si tu cu mine ! :)) ! Fie vorba intre noi (+ cei care mai citesc) – daca dadeam importanta acestui eveniment nu cred ca in decursul acestor ani eram singurul din parc care la ora 11:30 aveam lumina luata pe sub mana , sau nu imi aprindeam tigarea de la luminare. tot mie mi s-a intamplat sa ma trezesc cu politia langa mine in timp ul slujbei pentru ca fumam prea aproapte de biserica (cre k aicia ai fost si tu). Ceea ce fac eu este acelasi lucru pe care il fac oameni cu capul pe umeri cand se uita la gigi la tv ! se amuza de prostia celorlalti ! cert e ca ieri am fost cuminte , doar un lucru a fost comic , cum am luat lumina : Salut frate imi dai si mie ? …… Tipul nu a zis nik , doar a intins luminarea ….
      hristos a inviat ! doamne ajuta !

      • soosh spune:

        nu era critica, era cu spirit de gluma. si evlavia era ultimul lucru la care ma gandeam cu privire la tine. sa fim seriosi :)).

  5. luc33ille spune:

    e evlavios doar cand vine vorba de mine..in rest n-are treaba. A mers si el sa se uite cum se inghesuie lumea dupa lumina, si pe urma vroia sa isi aprinda tigarea cu flacara sfanta 🙂

  6. FRACTU spune:

    Bro’…care e traba asta cu dumnezeu..bun..rau…serios acum? ai auzit de liber arbitru….stii, unii ii zic constiinta..ce e aia?
    Faza asta cu acel ceva atotputernic e ok pentru cine crede si cam atat,daca aduci ceva bere iti zic cum sta si cu biblia si cu coranu’…asa zisele carti sfinte…
    ps:stiai ca in biblie zica ca cel cu vesminte din doua materiale nu este credincios si nu trebuie iubit….wtf

    • Jon spune:

      Mi se pare corect corect ca cel care are veșminte din două materiale să ajungă în Iad, pentru că este duplicitar. Dacă are din trei materiale este triplicitar, ceea ce e și mai rău. Din patru nu știu cum s-ar zice, dar imaginează-ți că e și mai nasol! Mai există o vorbă din bătrâni, noi să fim sănătoși!

    • eu contrazic aici ideea „dumenzeu bun si atotputernic” lansata de religie ! strict acest lucru ! sunt de acord ca exista sanse sa fie altceva mai maret ca noi ,dar cunoastem prea putine ca sa stabilim existenta clara a unui lucru care prin definitie este un paradox!
      Ideea e ca cine crede ca d-zeu este atotputernic il consider un om slab (liberul arbitru ma lasa sa consider cum vreau eu si pe cine vreau)

      In legatura cu metafora despre vesminte eu oricum fata de religie ma simt in pula goala deci daca nu am nici un material pe mine inseamna ca ma identific cu d-zeu !

      Si ca sa inchei in acelasi stil , alta chestie care nu o inghit e expresia „crede si nu cerceta”. Pornind de la aceasta expresie nu va pot zice decat : Fiilor ,eu sunt iisus , tatal meu va iubeste (si nu ma refer la nea gigi de la 10) . si daca tot nu ma credeti desi nu e „religios ” sa cercetati puteti sa il intrebati pe timy ca am transformat apa in vin (si apoi vinul in voma dar e alta poveste)

    • fya spune:

      „Mişto” ! De admirat curajul sa vorbesti despre un subiect ca asta. Sunt multi, ma rog, „credinciosi”, care ti-ar sari in cap cu „vai blasfemie!” si chestii de genu’. deocamdata n-am vazut niciunu’ aici. cred ca traiesc, cel putin majoritatea, pe un norisor roz si nu se deranjeaza sa caute teorii despre dumnezeu si inexistenta lui.
      Anywayz! Foarte trv! :> Mi-a placut!

  7. luc33ille spune:

    si eu tind sa ii dau dreptate lui stef, la faza cu cine crede ca d-zeu e atotputernic e un om slab, pana la urma de asta credem cu disperare in religie, ca sa nu fie totul un haos, si sa speram ca dupa moarte ne asteapta ceva mai bun..daca nu pacatuim :))
    deja am evoluat si noi, si ne-am mai deschis la minte..ratiunea si sufletul sunt singurele lucruri cu adevarat atotputernice, „singurei cu manuta noastra” respectam propriile valori si principii dupa cum suntem fiecare..

  8. Queen Of Red spune:

    Who the fuck cares? La o adica eu nu cred, al’ din stanga nu crede, dar al’ din dreapta crede. Asa, si? care-i faza? decat sa-mi racesc gura de pomana incercand sa-l „destept” pe omuletul ala, mai bine-mi vad eu de farfuriile mele zburatoare.

    • intr-adevar wtfc dar totusi aici ne exercitam dreptul de a gandi si a ne exprima ; nu vreau sa fac o armata sau sa impart lumea in doua. si mergand pe ideea ca nu trebuie sa iti racesti gura de pomana e ca si cum ai spune sa nu imi obosesc degetele pe tastatura ,lucru pe care tocmai l-ai facut.dar nu te ingrijora : e omeneste ! si putini se mai identifica cu acest termen

  9. soosh spune:

    vai cat am ras.. :)))) ‘ cand prea multa carte te innebuneste’ :))

Lasă un comentariu